Tuesday, January 10, 2017

SERAHAN BANNER DARIPADA MASJID ABIDIN, KUALA TERENGGANU

9 JANUARI 2017 - Pihak Sekolah Kebangsaan Paya Bunga telah menerima kunjungan daripada Masjid Abidin Kuala Terengganu ( Masjid Putih ). Rombongan seramai 6 orang yang diketuai oleh Tuan Haji Aizi Saidi bin Abd Aziz, Imam Besar Negeri Terengganu tiba seawal jam 9 30 pagi itu, berjaya menyerahkan sekeping banner "Akhlak Pelajar Cemerlang " kepada pihak sekolah sebagai tanda sokongan dan kerjasama pihak masjid dan sekolah bagi melahirkan insan terpilih sejajar dengan matlamat Mentransformasikan Pendidikan Terengganu ( MTP ).


Guru - guru bergambar kenangan bersama rombongan Masjid Abidin


          Selain itu , matlamat daripada kunjungan ini juga bertujuan melebar luaskan medium sebaran maklumat setiap aktiviti masjid kepada masyarakat umum, Puan Roslina binti Ariffin , Guru Besar SK Paya Bunga telah berjaya mendapat kata sepakat untuk menjalinkan hubungan dengan pihak masjid, terutamanya penganjuran aktiviti - aktiviti berkaitan sambutan kebesaran islam dan program program peningkatan diri secara bersama.

          Di akhir pertemuan singkat ini, pihak masjid telah menyampaikan cenderahati berupa kitab hadis " Riyadus Solihin " sebagai tanda kenang kenangan.


Puan Roslina Arifin menerima cenderahati daripada Imam Besar Negeri TerengganuNo comments:

Post a Comment